Marielle

Kapster & Kunstenares
 
Van haar naar kunst en terug

Het was 1986 toen ik aan mijn kappersopleiding begon in Breda. Al studerend deed ik fanatiek mee aan kapperswedstrijden, behaalde zowel mijn dames als heren kappersdiploma’s en kon als 19-jarige al aan de slag bij één van de hipste kapsalons in Antwerpen. Ik deed mee aan shows en ging enige tijd later aan de slag als kappersdocente in deze gezellige stad bij onze zuiderburen.

Avontuur
Mijn nieuwsgierigheid en drang naar avontuur zorgden er echter voor dat ik enkele jaren later, met de schaar op zak, ging werken in Spanje en Turkije.
Helaas werd ik daar ernstig ziek en had ik een zelfs een levertransplantatie nodig.
Ondanks de zware herstelperiode, bleef ik niet bij de pakken zitten. Ik ging weer redelijk snel knippen en ging met een andere passie aan de slag: KUNST
Mijn opleiding en creatieve werk aan de Kunstacademie St. Joost in Breda werden na mijn afstuderen bekroond met ‘de Gouden Kei’. Een droom die uitkwam!
 
Mix & Match
Nu ben ik dus kapster én kunstenares. Een perfecte mix. Eerst moeten ideeën matchen voor een optimaal resultaat. Dan knip ik haren alsof ik aan het schilderen of boetseren ben.
Haren moeten vrij en natuurlijk vallen, passend bij je gezicht.
Maar het belangrijkste voor mij is dat jij je prettig voelt in mijn stoel.

Combinatie
Kunst en knippen. Ik kan nu eindelijk mijn twee passies combineren. Dat doe ik vanaf juli 2018 in mijn eigen Madame X - knipsalon in de Driekoningenstraat 37 in Arnhem.

Tot in mijn knipsalonnetje !
Mariëlle / Madame X