LEVENSTEKENS

2023 - Huis van Puck - Arnhem 

2012 -  De Stadsgalerij - Breda

2013 - BKC Ruimte - Roosendaal

2013 - DDW 2013 - Eindhoven

2014 - Lijm & Cultuur - Delft

2015 - WG-Kunst - Amsterdam

2015 - ZonMw - Den Haag

2015 - Electron - Breda

LITTEKEN

Achter elk litteken schuilt een verhaal. Of het nu een zichtbaar, uiterlijk litteken is, of een innerlijk emotioneel litteken op de ziel. Soms is het innerlijke litteken het gevolg van het uiterlijke litteken. Een vanzelf dichtgegroeid, dichtgeplakt of dichtgenaaid verhaal. Dat geldt ook voor het litteken na een transplantatie. Elke getransplanteerde heeft zijn of haar unieke verhaal.

Geen verhaal is standaard, geen verhaal is hetzelfde. Levenstekens is een eerbetoon aan het leven in extra levenstijd...

Levenstekens gaat over verborgen levenservaringen en de realiteit van de lichamelijke kwetsbaarheid.

De foto's zijn bedekt met de gedragen kledingstukken. De toeschouwer bepaalt zelf wat hij van de foto wil zien: til je het kledingstuk op dan kun je het bijbehorende ‘Levensteken’ zien. Onder de foto hangt een beknopte tekst met de beschrijving van het levensverhaal en wat de geportretteerde van haar/zijn litteken vindt.

 

DUO LEVENSTEKENS

Gevers (donoren) en ontvangers (van een donornier) staan samen naast elkaar op de foto.

Duo levenstekens zijn huidlandschappen van relatie-transplantaties waarbij de littekens zacht en nauwelijks zichtbaar zijn.

Geven bij leven, een bijzonder geschenk vaak vanuit vriendschap en liefde ontstaan om iemand een goed, nieuw of een gezonder leven te bieden. 

GENOMINEERD VOOR ELISABETH VAN THURINGENPRIJS 

In 2015 werd het kunstproject Levenstekens eervol genomineerd voor de Elisabeth van Thuringenprijs. Prijs voor een voorbeeldstellend kunstwerk/project in de gezondheidszorg.

 

Het kunstproject is een eerbetoon aan het leven, de medische wetenschap en de donor(en).